HotSpotMagazine
Image default
Toerisme

Wauw: een uniek fietspad over de vijver

fietsen door water bokrijk

Fietsers zijn geliefd in België. Kijk naar het fietspad dat voor hen is aangelegd – het gaat door een enorme vijver en onder het waterniveau, zodat het wateroppervlak bijna op ooghoogte is. De sensaties zijn waarschijnlijk niet te beschrijven.

Dit pad wordt ook wel Cycling Through Water (“Fietsen door water”) genoemd. De lengte is 200 meter en de breedte is 3 meter. Dit wonder bevindt zich in het Natuurpark Bockrijk met een oppervlakte van 550 hectare nabij Genk in de Belgische provincie Limburg.

Sinds de opening in 2016 hebben ongeveer een miljoen mensen de route gebruikt. Het werd ook genoemd in Time Magazine’s 100 Greatest Places in 2018.

Als er een prijs zou zijn voor de steilste fietspaden, zou deze plek zeker de overwinning kunnen claimen.

Het is niet verwonderlijk dat het populair is geworden bij Twitter-gebruikers. Fietsers plaatsen mooie foto’s.

 De provincie Limburg begon met het ontwikkelen van fietstoerisme om de economie van de regio te ondersteunen na de sluiting van kolenmijnen.

In de provincie is de afgelopen 25 jaar 2.000 kilometer verharde fietspaden aangelegd, waarvan er vele uniek zijn.

Een ander prachtig voorbeeld is het cirkelvormige fietspad in Bosland Park, dat in juni 2019 werd geopend en dat het “bos van avontuur” wordt genoemd.

 Hier pedaal je over een dubbele lus van het 700 meter lange parcours en geniet je van het uitzicht en de geur van het bos.

Dit cirkelvormige pad stijgt tot een hoogte van 10 meter. Dat wil zeggen, je kunt tussen de boomtoppen rijden!

Het zou interessant zijn om daar te rijden, toch?

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html