Inmiddels heeft de smartphone een plekje veroverd in de harten van ontzettend veel Nederlanders. Tegenwoordig maakt zo een vier op de vijf Nederlanders gebruik van een telefoon met toegang tot het internet. Dit feit kan niet echt als een verassing worden beschouwt, al konden we het 20 jaar geleden toch allemaal moeilijk voorstellen, toen was het al bijzonder als je toegang tot internet had. Inmiddels zijn we meerdere G’s verder en is draadloos internet niet alleen razendsnel, maar ook een van de pijlers van onze maatschappij.

Het mobiele tijdperk werd afgetrapt met de wereldberoemde en minstens net zo beruchte Nokia 3210. Een telefoon die het voor iedereen mogelijk maakte om een mobiel te bezitten. Het had zeer uitgebreide functies zoals het spelletje Snake en zelfs een rekenmachine. De telefoon was zo stevig dat je hem zonder moeite van een flat af kon laten vallen en de batterij ging meer dan een week mee bij normaal gebruik. Het lijkt dan ook alsof de batterij in de loop van de tijd alleen maar minder capaciteit heeft gekregen in plaats van meer. Toch zijn batterijen wel zeker vooruit gegaan, maar hebben ze niet de enorme technologische vooruitgang van andere hardware bij kunnen benen.

In tegenstelling tot vaak beweert word is het verstandig om vroeg te beginnen met opladen. De batterij krijgt zo minder kwaliteitsverlies. Het is aan te raden om bij 30 of 40% al te beginnen met een stekker en een stopcontact te zoeken. Daarnaast is het aan te raden om de originele laadset te gebruiken. Uiteindelijk kan het best wel eens gebeuren dat je batterij leeg is. Geen paniek dan, je kan gewoon je telefoon doorschakelen naar een telefoonservice. Zo weet je dat je altijd bereikbaar bent. Een mooi voorbeeld van een telefoonservice is Bizziphone, waar getrainde medewerkers altijd klaar staan voor jouw bedrijf als jij even niet bereikbaar bent.

https://www.bizziphone.com/