HotSpotMagazine
Image default
Bedrijven

Een mooi dak van riet

Een mooi rietendak, het doet natuurlijk wel wat voor de uitstraling van je huis. Waar een dak van riet vroeger eigenlijk iets was van het plebs, het gewone volk, is het tegenwoordig juist een luxe verbetering van je huis. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het rietdekken op een goede manier plaats heeft.

Vroeger waren daken van riet iets van de armere mensen, maar tegenwoordig komt er ook heel wat meer bij kijken. Waar rieten daken vroeger ook echt niet zo veilig waren en bovendien brandgevaarlijk waren, hoef je je daar tegenwoordig niet meer druk om te maken.

Tegenwoordig is ook veel mogelijk om een dak van riet er toch authentiek uit te laten zien, maar wel met de nodige verbeteringen. Zo kun je tegenwoordig ook kiezen voor kunststof riet. Dat klinkt misschien als een mindere optie, maar zo op het zicht zie je geen verschil tussen kunststof riet of echt riet, waar het riet van kunststof toch daadwerkelijk wel een stuk veiliger is. Bovendien bestaat er tegenwoordig ook de mogelijkheid om je rieten dak te laten impregneren met brandvertragende vloeistoffen.

Ook een goede optie is het kiezen voor een combinatie van dakpannen en riet. Je hebt dan wel het mooie en sfeervolle gezicht van een rieten dak maar wel het voordeel van dakpannen eronder. Dat maakt het minder gevoelig op lekkages en zorgt voor een versteviging van de complete constructie. De dakpannen zie je bovendien ook niet onder het riet, dus je hoeft niet te vrezen dat het gezicht van het dak verpest wordt. Het zal er hoe dan ook mooi en sfeervol uitzien, enkel met wat moderne handigheidjes. Maar dat is natuurlijk eigenlijk alleen maar een voordeel toch? Bovendien is de levensduur van een rieten dak ook prima, deze is inmiddels net zo lang als die van een betonnen dak of een dak van dakpannen. 

http://www.rietwerk.nl