HotSpotMagazine
Image default
Eten en drinken

Wat is catering en hoe biedt u deze dienst aan?

Catering is een voedingsdienst van een bedrijf dat maaltijden bereidt op een geschikte plaats en deze vervolgens serveert in een andere ruimte, aangegeven door de contractant. Dit is een dienst met verschillende voordelen ten opzichte van andere diensten in de voedingssector en kan de hoofdactiviteit van uw bedrijf zijn of een aanvulling op de diensten die het reeds aanbiedt. Er zijn verschillende soorten catering, die een verschillende logistiek vereisen en specifieke voordelen opleveren voor degenen die deze dienst verlenen. Wilt u zich dus specialiseren in dit segment, lees dan verder en ontdek de voordelen van investeren in catering in Veenendaal!

 

Wat is catering?

Catering komt van het Engelse werkwoord “to cater”, wat verstrekken, serveren betekent. Dit betekent dat het woord oorspronkelijk betrekking heeft op het serveren van maaltijden. Maar catering in Veenendaal is breder dan dat: het is een vorm van dienstverlening die de benodigde elementen voor het evenement levert op de locatie die de opdrachtgever vraagt. Deze locaties kunnen evenementen, conventies, beurzen, restaurants, bars en zelfs het huis van de klant zijn. Daarom zijn aanbieders van dit soort diensten, naast het eten zelf, onder meer betrokken bij de onderhandelingen met leveranciers, bij de organisatie van het team en de ruimte, en bij de logistiek.

 

Wat zijn de voordelen van het opnemen van cateringdiensten in uw bedrijf?

Waarschijnlijk denkt u nu dat catering bewerkelijk kan zijn. Het is echter belangrijk te weten dat er voordelen zijn voor de ondernemer die dit soort diensten aanbiedt. Een daarvan is de grote vraag, want wie een catering in Veenendaal huurt, krijgt een uitgebreide en complete service, die door de klant als praktisch wordt ervaren. Eén enkel team is verantwoordelijk voor de volledige structuur en voeding van de gasten, op een professionele en efficiënte manier, en dit stelt de klant gerust. Met andere woorden, de opdrachtgever huurt liever catering in Veenendaal, omdat hij dan niet te maken krijgt met alle partijen die bij het evenement betrokken zijn. Dit vergroot de kans op vraag naar dit soort diensten op de markt.

 

Tip: het is belangrijk dat de klant de faciliteiten die de catering biedt begrijpt en inziet dat het vooral gaat om een zeer complete en gepersonaliseerde service, zodat hij de voordelen inziet van de keuze voor dit type dienstverlening. Met dit alles moet rekening worden gehouden bij de strategische marketingacties van uw bedrijf!