HotSpotMagazine
Image default
Eten en drinken

Koffiedrinken voor beginners

Voor beginnende koffiedrinkers kan de verscheidenheid van koffie verwarrend zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten koffiebonen. Deze kunnen vermalen of heel zijn. Daarnaast zijn er ook nog verschillende manieren om deze koffiebonen te bereiden. Er is dus enorm veel keuze! Hier zijn vier tips voor de beginnende koffiedrinkers!

Koffiezetapparaten

Je hebt verschillende soorten koffiezetapparaten, maar voor een beginnende koffiedrinker is een koffiezetapparaat met koffie capsules het beste. Deze zijn simpelweg het makkelijkst in gebruik. Hierdoor zijn ze aan te raden voor iemand die voor het eerst koffie zet. Gebruik alleen geen herbruikbare Nespresso cups. Deze cups zijn namelijk niet altijd goed hersluitbaar waardoor je uiteindelijk alsnog plastic gebruikt dat na een paar keer gebruiken weggegooid moet worden.

Duurzaamheid

In plaats daarvan kun je het beste biologisch afbreekbare Nespresso cups gebruiken. Deze zijn biologisch afbreekbaar en kunnen gewoon in de GFT bak. Wel zo makkelijk. Je kan ook letten op fair trade, maar om hier het goede merk te kiezen is een studie op zich. Zeker nu veel merken zich groener voordoen dan ze zijn.

Soort koffie

Nu je een soort koffiezetapparaat hebt uitgekozen, moet je nog kiezen wat voor soort koffie je wilt drinken. De beginnende koffiedrinker kan het beste kiezen voor een koffie met een smaakje, zoals een latte of een cappuccino. Hierdoor kan je langzamerhand wennen aan de bittere smaak van de koffie voordat je op de echt bittere, zwarte koffie overstapt.

Koffiebonen

Je ultieme doel is natuurlijk dat je een expert wordt in het drinken van koffie. Daarvoor moet je verschillende koffiebonen kennen. De meest voorkomende zijn de Arabica koffiebonen, die uit Latijns-Amerika komen. Deze hebben een zachtere smaak. Deze koffiebonen zijn vaak duurder. De andere veel voorkomende soort zijn de Robusta koffiebonen uit Brazilië, Afrika en Azië. Deze soort is goedkoper, maar heeft een sterkere smaak die niet door iedereen gewaardeerd wordt.  Voor de beginnende koffiedrinker is dus een koffiezetapparaat met nespresso cups aan te raden. Koffie met een zachte smaak zal zeker bevallen, zoals bij de Arabica koffiebonen. Om het nog toegankelijker te maken, kun je deze koffie drinken in de vorm van een latte of cappuccino. Op deze manier kun je de bittere smaak nog wat meer verhullen.

https://dekoffiejongens.nl/hervulbare-nespresso-cups/