HotSpotMagazine
Image default
Eten en drinken

Zo hou je jouw eten en drinken lekker koel tijdens een picknick

Een van de beste activiteiten die je kan doen zodra de temperatuur weer omhoog gaat is lekker picknicken met vrienden of familie onder de felle zon. Picknicken is een leuke, makkelijke en goedkope manier van bijeen komen, gezellig samen kletsen over het leven, terwijl je een lekker hapje of drankje eet. Iets wat helaas wel regelmatig voorkomt wanneer mensen picknicken is dat gekoeld eten niet lang koel blijft. Hoe zorg je ervoor dat je eten en drinken goed koel blijven tijdens een picknick in de buitenlucht? Wij hebben het uitgezocht en voor jou samengevat in dit blog.

1: maak gebruik van een koelbox

Verse hapjes en gekoelde drankjes kun je het beste koel houden door ze te koelen met koelelementen. Deze kun je gemakkelijk te verkrijgen in winkels die huishoudartikelen verkopen, of in online gespecialiseerde winkels zoals Koelbox4you. Het enige wat je hoeft te doen bij deze voor de hand liggende methode, is door de elementen in de vriezer te leggen, waardoor ze altijd klaar zijn voor gebruik. De bevroren blokken kun je dan in een koelbox of koeltas leggen, samen met het eten en drinken. Het beste is om de koelelementen bovenop het eten te leggen. Zo blijft je eten, ook in de hete zon, nog voor een lange tijd koel en fris.

2: wikkel het eten of drinken in aluminiumfolie

Heb je geen koelelementen en een koelbox of -tas in huis en is het te laat om nog even naar de winkel te rennen? Gelukkig zijn er ook andere manieren om je eten en drinken goed koud te houden. Een andere optie is door al jouw eten en drinken in een hele dikke laag aluminiumfolie te wikkelen. Zorg er wel voor dat je eten en drinken van tevoren al afgekoeld is. De folie kaatst warme af en heeft een isolerende werking, waardoor de binnenkant even koud blijft. Helaas blijft je eten en drinken niet erg lang koud, want zodra de folie blootgesteld wordt aan hitte, dan verliest het zijn koelende werking. Bewaar de gewikkelde hapjes en drankjes dus sowieso in de schaduw en maak ze wel zo snel mogelijk open.

3: graaf een kuil

Een andere mogelijkheid om je eten en drink koel te houden is ze door onder de grond te bewaren. Dit is een methode die je kunt gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een picnic op het strand hebt. Bewaar je verpakte etenswaren dus door een kuil te graven en ze hierin te bewaren. Ondergrond is namelijk een stuk koeler dan daarboven. Stop het eten en drinken wel natuurlijk eerst in een tas of doek. Je wilt natuurlijk niet dat er allemaal zand tussen je lekkere eten en drinken zit.

4: maak gebruik van ijsklontjes en zout

Dit is een handige tip voor als je drankjes ijskoud wilt serveren. Stop water in een emmer en op de picnic gooi je ook een paar zakken ijsblokjes in en veel zout. Roer dit goed door elkaar en verdeel alle flesjes of blikjes drank tussen het ijs. Het zout zal ervoor zorgen dat de temperatuur van het ijs stijgt, waardoor het gesmolten ijswater beter rondom de flessen en blikjes zal gaan liggen. Binnen enkele minuten zal je drank ijskoud zijn en goed genoeg om te serveren.