HotSpotMagazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Coching en outplacement

Amsterdam, 1 september 2019

Wanneer je jezelf wilt ontwikkelen, kan het heel handig zijn om je daarbij te laten ondersteunen door een coach. Een coach kijkt eerst naar wat je wilt en maakt samen met jou een plan. Dat ga jij uitvoeren en de coach helpt jou daarbij.

Er zijn duizenden redenen om een coach in te schakelen. Misschien wil je voor jezelf beginnen, misschien wil je een andere baan, misschien wil je verhuizen, wie weet. Je kunt ook coaching gebruiken om hetgeen je al doet nóg beter te doen.

De duur van een coachingstraject is heel verschillend. Coaching kost gemiddeld € 85,00 per sessie (inclusief btw). Voor bedrijven zijn de tarieven op aanvraag.

Outplacement

Soms is het onvermijdelijk dat de wegen van een organisatie en een medewerker zich scheiden. Dit kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld een reorganisatie, niet optimaal functioneren of verstoorde arbeidsverhoudingen. Daarom kan het zeer nuttig zijn om je middels outplacement-coaching te laten ondersteunen bij het werken aan een nieuwe toekomst en het vinden van een nieuwe baan.

Meestal ziet outplacement er als volgt uit:

• koersonderzoek (levensloop, persoonlijke voorwaarden voor vitaliteit en zingeving, inspiratiebronnen, kwaliteiten en valkuilen)

• arbeidsmarktverkenning en beroepenoriëntatie (sturingsmechanismen, drijfveren en ambities worden in kaart gebracht en gekoppeld aan concrete mogelijkheden op de arbeidsmarkt). Dit is een belangrijk onderdeel in een outplacementtraject omdat hier de richting voor de toekomst wordt bepaald.

• begeleiding bij baanverwerving (curriculum vitae, sollicitatiebrieven, sollicitatiegesprekken, netwerken en jobhunten)

Het resultaat van outplacement is dat de medewerker een nieuwe, passende baan vindt buiten de huidige organisatie.

Coaching wordt ook vaak ingezet bij loopbaanbegeleiding, tweede spoor trajecten, re-integratie, outplacement, trainingen, samenwerking, begeleiding richting ondernemerschap, ADD coaching, Ziektewet, WAJONG, stress. Noem maar op.

Meer informatie over coaching, outplacement en re-integratie is terug te lezen op de website Outplacementverzekering.nl. Je leest hier ook meer over de verschillende vormen van outplacement en loopbaanbegeleiding.

   

Outplacement in Amsterdam

https://www.outplacementverzekering.nl