HotSpotMagazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Tijdelijke bewaking door camera’s

Door onder andere gebruik te maken van mobiele camerabewaking kan je tijdelijk de beveiliging van een locatie verhogen. Wanneer het gaat om een bedrijfspand zal er eerder voor permanente camerabewaking gekozen worden. Dit wordt toch een stuk lastiger wanneer het gaat om een tijdelijke locatie zoals bijvoorbeeld bij een evenement of festival, tijdens een shut down of bij een opslagplaats. Daar zal dan ook al snel gekozen worden voor mobiele camerabewaking. Daarmee is er zicht op het gehele terrein en kan er snel ingegrepen worden als er iets mocht gebeuren. Wie de toegang tot de camerabeelden heeft wordt per situatie bekeken. Dit kan het bedrijf zelf, het bewakingsbedrijf of eventueel zelfs de politie

Waaruit bestaat mobiele camerabewaking

Een @VIEW camerabewakingssysteem bestaat uit één of enkele PTZ-camera’s. PTZ staat voor pan-tilt-zoom. Indien de situatie het nodig heeft, kunnen er eveneens thermische camera’s geplaatst worden. Het is een plug and play systeem, wat betekent dat het meteen functioneert zodra het is aangesloten op stroom. Mobiele camerabewaking kan worden aangezet wanneer het nodig is. Bijvoorbeeld bij aanvang van een festival zodat er in de gaten gehouden kan worden of er iets gebeurt op het terrein. Een veelgebruikte toepassing is bij een bouwwerf waarbij er kostbaar materiaal ligt. Wanneer de werkdag erop zit en alle werkers naar huis zijn, wordt de mobiele camerabewaking gestart en is het materiaal daarmee beveiligd.

 

G4S gaat voor @VIEW

@VIEW is een camerabewakingssysteem dat door G4S Safety solutions wordt aangeraden om te gebruiken op locaties waarbij tijdelijk camerabewaking nodig is. Het betreft een slim systeem dat door het analyseren van de videobeelden personen kan detecteren. Wanneer @VIEW heeft geconstateerd dat er mogelijk een ongeregeldheid optreedt worden de beelden daarvan doorgestuurd naar G4S. Een medewerker van G4S gaat vervolgens, eventueel samen met de klant, na of het inderdaad om een incident gaat. Is dit inderdaad het geval handelt G4S volgens een vooraf met de klant afgesproken procedure. Er kan bijvoorbeeld worden besloten het licht aan te doen op de locatie, het inschakelen van de politie of het sturen van een mobiele interventieploeg. Na afloop wordt er een rapportage gemaakt over welke acties zijn ondernomen en wat de resultaten daarvan waren.