HotSpotMagazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Test de veiligheid van uw systemen met een specialistische IT-security assessment

Hoe zeker bent u ervan dat uw IT-systemen veilig zijn? Veel bedrijven en instellingen hopen er maar het beste van. Maar bedenk dat u in veel gevallen privacy gevoelige informatie beheert. Gegevens van klanten, leerlingen, patiënten, burgers in het algemeen. Met een specialistische IT-security assessment kunt u laten onderzoeken of het systeem veilig is en bestand tegen een aanval van buitenaf. Deze gecontroleerde hack wordt uitgevoerd door cybersecurity-experts. Zij doen vooraf een onderzoek naar mogelijke zwakke plekken. Vervolgens wordt een aanval uitgevoerd zoals een kwaadwillende hacker dit ook zou doen. Als die slaagt dan is er werk aan de winkel om de beveiliging aan te scherpen.

Ethisch hacken kan veel duidelijkheid geven

Bij het bedrijf Rootsec werken mensen die op verzoek een specialistische IT-security assessment uitvoeren bij bedrijven en instellingen. Ook al is er een goed opgeleide systeembeheerder in dienst, dan nog kan het gebeuren dat de ‘achterdeur’ van het systeem open staat voor hen die er op uit zijn gegevens te bemachtigen of uw systemen plat te leggen. Als u het slachtoffer wordt van gijzeling dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben. De universiteit van Maastricht werd hier het slachtoffer van. Zij betaalden een enorme som losgeld. Cybersecurity-experts kunnen dit voorkomen.

Maak nu een afspraak voor een assessment

Wilt u zeker weten dat uw systemen goed beschermd zijn? Maak dan nu een afspraak met de cybersecurity-experts van Rootsec. Zij doen een deskundige en specialistische IT-security assessment binnen uw organisatie. U ontvangt een rapportage van de bevindingen. Als er lekken in de beveiliging zijn gevonden dan krijgt u uiteraard gericht advies om deze zo snel mogelijk te laten dichten. Ook daarna is het natuurlijk zaak alert te blijven. Zeker bij software updates of ingebruikname van nieuwe software is dit belangrijk. Na een grote update is het verstandig om opnieuw een test te laten doen zodat u zeker weet dat u veilig kunt werken en geen onnodige risico’s loopt op mogelijke aanvallen.