HotSpotMagazine
Image default
Bedrijven

Welke printer voor het printen van barcodes?

Welke printer voor het printen van barcodes?

 

Barcodes printen is een bezigheid waar normaliter alleen gespecialiseerde bedrijven mee te maken krijgen. Toch is het een bezigheid die interessant is om je meer in te verdiepen, omdat het een proces is waar verschillende dingen bij komen kijken. 

 

Ten eerste is het handig om te weten dat er een enorme verscheidenheid is aan soorten barcodes. De meeste mensen hebben er geen idee van, maar er zijn honderden verschillende talen waarin barcodes worden geschreven, of symbologieën, die ook weer onderverdeeld worden in grofweg twee groepen: lineaire barcodes en tweedimensionale barcodes. Lineaire barcodes zijn de barcodes die je ziet staan op alle producten die je in de supermarkt kan vinden. Ze bestaan uit zwarte en witte lijnen en bevatten slechts weinig informatie, meestal alleen een reeks aan getallen. Tweedimensionale barcodes, ook wel bekend als QR-codes, zijn barcodes die veel meer informatie kunnen bevatten. Dit heeft te maken met het feit dat een barcode maar een eindige hoeveelheid aan informatie kan bevatten in verband met de ruimte die een barcode maximaal in kan nemen. Om dit probleem wat te omzeilen, zijn tweedimensionale barcodes ontwikkeld. Deze barcodes kunnen meer informatie opslaan, omdat de informatie in een tweede dimensie kan worden opgeslagen. Deze codes worden kan ook gebruikt om teksten en apps te coderen. 


Omdat er dus een grote verscheidenheid aan barcodes is, is het ook niet onlogisch dat er meer dan één code printer is. Het is dan ook niet goed mogelijk om te spreken over ‘de codeer printer’. De veelvoorkomende inkjetprinter en de laserprinter kunnen allebei worden gebruikt om barcodes mee te printen, hoewel dit meestal niet gepaard gaat met geweldige printkwaliteit. Deze printers zijn meestal niet gemaakt om barcodes mee te printen en zullen alleen werken als je een programma installeert dat de printer helpt om barcodes te printen. THT printers, of thermal heat transfer printers, zijn printers die voornamelijk worden gebruikt om barcodes mee te printen. Deze printers zijn bijzonder geschikt voor het printen van barcodes en leveren meestal de beste resultaten.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/