HotSpotMagazine
Image default
Bedrijven

Wat er zo interessant is aan een pelletboilerverwarming

Wat er zo interessant is aan een pelletboilerverwarming

De meeste huishoudens in Nederland maken gebruik van gas of propaan om hun huis en water te verwarmen. Wanneer jij hier ook onder valt, is een pelletboiler een ontzettend interessante investering om op een duurzame manier geld te besparen!

Wat doet een pelletboiler precies?

Een pellet boiler is in principe niets anders dan een modernere versie van een verbrandingskachel, welke volledig automatisch werkt. Pellet staat voor de brandstof die door de boiler wordt gebruikt: dit is dus geen gas of propaan. Het woord pellet is een ander woord voor korrel: dit maakt de boiler dus een houtkorrelboiler. De pellets zijn onder hoge druk samengeperste stukjes hout, die verbrand worden in de boiler om op deze manier het huis en water te verwarmen. Deze stukjes hout zijn vergaard uit schoon afvalhout en zaagsel. Er worden dus geen bomen gekapt om deze boilers te verwarmen!

 Waarom is zo’n boiler handig voor mij?

De boiler is ten eerste erg goed voor het milieu. Zoals bekend is, gaat Nederland afstappen van het aardgas uit Groningen. Dit betekent dat er zo ondertussen gekeken moet worden naar alternatieven voor gas. Deze pellet cv ketel met boiler is hier een mooie oplossing voor. Naast het feit dat het een stuk beter is voor het milieu, is deze boiler ook voordeliger voor de consument. Momenteel is er een ISDE subsidie te krijgen voor de boiler, deze is minimaal €2500(!). Met deze subsidie houd je nog een klein bedrag over wat terugverdiend kan worden: +-€3000. De boilers zijn ruwweg 50% goedkoper dan diesel en propaan, en 30% dan aardgas. De terugverdientijd hangt af van hoeveel je nu betaald, maar de gemiddelde terugverdientijd ligt op ongeveer 3 tot 4 jaar.

Een pelletboiler is dus eigenlijk in alle gevallen een goed idee. Wanneer je het budget hebt om hierin te investeren moet je dit zeker doen: het is niet een kwestie van of, maar een kwestie van wanneer.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/