HotSpotMagazine
Image default
Gezondheid

De tandarts verwijst je door

Tijdens uw bezoek aan de tandarts kan het zijn dat u onaangenaam of aangenaam verrast wordt over de staat van uw gebit, deze kan dan toch slechter of beter zijn dan verwacht. In deze gevallen zal de tandarts gaan bekijken het meest geschikt is voor u en zo dus het beste programma op kan stellen om de tanden te verbeteren of te behouden. Dit kan redelijk wat tijd in beslag gaan nemen omdat u misschien doorverwezen moet worden naar bijvoorbeeld een kaakchirurg. Deze kan u dan gaan behandelen voor verschillende kwaaltjes. Zij zullen ervoor zorgen dat de rotte tanden worden getrokken, ook kunnen zij de verstandskies trekken.

 

Het is daarom erg belangrijk dat u regelmatig een bezoek brengt aan uw tandarts. Iedereen weet dit natuurlijk wel, het wordt echter niet altijd in de praktijk ook zo uitgevoerd. De tandarts zal u ook altijd aanraden om in ieder geval eenmaal per half jaar te komen omdat de tandarts het beste met u en uw gebit voor heeft natuurlijk. Het is om deze reden erg zonde om uw mooie gebit te verwaarlozen. Wees blij met het gebit dat u gekregen heeft en verzorg deze ook goed. U moet er toch echt uw hele leven mee zien te doen.

 

Om de tandzorg te verbeteren kun je dus verschillende dingen laten doen en zelf uitvoeren. Zorg er altijd voor dat je goed je tanden poetst, hiermee voorkom je uiteraard dat de kwaliteit van je gebit achteruit gaat. Ook kan het eten van sommige soorten voedsel en het drinken van bepaalde dranken er zorg voor dragen dat de tanden van kleur zullen veranderen. Helemaal het drinken van koffie, rode wijn, thee of frisdrank is erg slecht voor het gebit. Daarnaast is roken ook heel erg slecht voor uw tanden. Het kan zijn dat dit de tanden verder aantast en er dan ook een extractie kies nodig zal zijn. Hierna kun je ervoor kiezen om een implantaat kies te nemen.

 

https://www.orfeokliniek.nl/