HotSpotMagazine
Image default
Vakantie

Dubrovnik bezienswaardigheden: Van de filmset van Game of Thrones tot cultuur en geschiedenis

Dubrovnik bezienswaardigheden: Van de filmset van Game of Thrones tot cultuur en geschiedenis

Er zijn veel Dubrovnik bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan gebieden die je kunt herkennen uit Game of Thrones. Wanneer je vooraf reserveert kun je op veel gebieden van de film/serie een kijkje nemen, maar dit is maar een aantal keer per jaar. Een van de meest opvallende attracties in Dubrovnik is de oude stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Met zijn imposante stadsmuren, smalle geplaveide straatjes en historische gebouwen waan je je terug in de tijd. Deze sfeervolle omgeving heeft dienst gedaan als decor voor verschillende scènes in Game of Thrones, waaronder King’s Landing. Dubrovnik ligt aan de kristalheldere Adriatische Zee en biedt prachtige stranden waar je kunt ontspannen en genieten van de zon. De stad organiseert het hele jaar door verschillende culturele evenementen die een bezoek nog specialer maken. Van muziek- en filmfestivals.

Waarom je Dubrovnik niet mag missen tijdens je reis naar Kroatië

Dubrovnik heeft een lange en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De stad was ooit een belangrijke handelspost en speelde een cruciale rol in de maritieme handel tussen Oost en West. Door de eeuwen heen heeft Dubrovnik verschillende overheersingen gekend, waaronder die van de Venetianen en het Ottomaanse Rijk. Naast zijn historische charme heeft Dubrovnik ook een prachtige natuurlijke omgeving. De stad ligt aan de kristalheldere wateren van de Adriatische Zee en wordt omringd door indrukwekkende bergen en groene heuvels. Dit maakt Dubrovnik niet alleen een ideale bestemming voor cultuurliefhebbers, maar ook voor natuurliefhebbers.

Het land dat bekend staat om het goedkope zuipen

De stad Dubrovnik Kroatië staat als plaats, maar ook als land bekend om de goedkope prijzen voor alcoholische dranken. Dit is dan ook een reden dat steeds meer jongeren het hier op goedkoop zuipen zetten. Gemiddeld gezien betaal je slechts tussen de €1,00 en €1,50 voor een biertje en €2,00 tot € 3,00 voor een wijntje, wat dus ongeveer de helft is van wat je in Nederland betaalt.