HotSpotMagazine
Image default
Bedrijven

Het gevaar van vuur

Hoogovens zijn grote industriële ovens die zo heet worden dat zij verschillende materialen kunnen smelten. Dit zorgt ervoor dat deze in blokken kan worden gesmolten en kan worden verkocht. Maar deze werkzaamheden zijn erg gevaarlijk omdat deze temperaturen vaak heel hoog worden. Zo smelten sommige materialen op een zeer hoge temperatuur, deze temperaturen kunnen een mens bijna direct oplossen, het is dus aan te raden om beschermende kleding te dragen. Zij moeten ook voldoen aan strenge veiligheidseisen waardoor zij soms werkkleding aan hebben waarbij het lastig is om in te werken. Daardoor is het werk erg zwaar en lastig. Men moet dan ook verschillende cursussen afleggen en zorgen dat zij blijven voldoen aan de zware eisen.

Het is daarom zeer gebruikelijke dat daar de beste blusinstallaties staan mocht het noodlot toeslaan. Het is erg belangrijk dat men zich kan weren tegen deze hitte en het vuur. Een grote sprinklerinstallatie kan ervoor zorgen dat de temperatuur daalt, maar deze moet dan wel veel water spuiten anders lost deze door de hitte al op voordat het de grond bereikt. Ook zijn er veel schuimblussers aanwezig die het personeel gemakkelijk kan pakken en dan ook zal moeten gebruiken. Zij moeten weten hoe deze werkt. Een schuimblusser zorgt ervoor dat het vuur wordt gedoofd door middel van schuim. Dit schuim zorgt ervoor dat het vuur geen zuurstof kan krijgen, waardoor deze af zal nemen.

Maar in andere branches en bij andere bedrijven heeft men ook brandpreventie materiaal nodig. Zo ook in een restaurant, deze werken veel met vuur en door drukte kan het weleens voorkomen dat de vlam in de pan slaat. Dit is dan ook het moment dat men de blusdeken kan gaan gebruiken. Deze zorgt er tevens voor dat de vlam geen lucht meer krijgt en dat deze bijna direct gedoofd is.

https://www.schoens-safety.nl