HotSpotMagazine
Image default
Bedrijven

3D printen met gerecyclede materiaal

De meeste gebruikte printer in zowel de particuliere als de bedrijven markt  is nog steeds de continuous inkjet printer. Maar ondertussen is de populariteit voor 3D-printers sterk de hoogte in gegaan door de eindeloze mogelijkheden die deze printer in veel sectors met zich mee kan brengen. Maar door deze stijgende populariteit is de hoeveelheid plastic die men gebruikt voor te printer natuurlijk ook de hoogte in gegaan.  Daarom is een nieuw Rotterdamse bedrijf genaamd Refil met het idee gekomen om gerecycled plastiek  te gebruiken om te printen.

Voor het moment maakt men vooral gebruik van plastic als materiaal om  te printen, dit heeft de benaming filament. Nu Refil de  mogelijkheid heeft gegeven om te printen van  gerecycled plastiek hebben ze dit de benaming re-filament gegeven.

Het bedrijf van Refil is eigenlijk een paar jaar geleden al begonnen toen ze op een muziekfestival aanwezig waren.  Hier hadden ze een toestel dat mensen konden gebruiken om hun plastieken bekertjes schoon te maken of te recyclen.  Hiermee maakte ze dan een draad die ze konden gebruiken voor te printern.  Momenteel haalt  Refil zijn materalen voor uit petflessen en dashboards van autofabrikanten Volvo en Audi’s.

Als Refil naar de  toekomst kijkt gaan ze zich toeleggen op de mogelijkheid  om andere materialen te gebruiken.  Momenten  doet men al onderzoeken naar koelkasten die niet meer gebruikt worden en rubber dat men in de auto industrie gebruikt.  Het doel is om een materiaal  te vinden met een zo hoog mogelijk recyclage percentage.

Momenteel is een 3D printer nog niet  overal te verkrijgen zoals een folie printer omdat de prijzen nog veel te hoog liggen voor de gewone consument. Wel is men er zeker van het alleen maar een kwestie van tijd is voordat  de gewone mens een 3D printer gaat kunnen aanschaffen tegen een prijs die voor de meeste betaalbaar is.

http://www.kba-metronic.com/